2009.12.08 20:37

Jön a Karácsony, jön az internetes átverések ideje

Szerző: tőzsdefórum.hu/25óra
  Flattr this
 

Az ünnepek előtt az internet létezése óta minden évben nőtt a netes átverések száma, a cybertér kalózai ilyenkor mindig gazdagabb zsákmányra számítanak, figyeljen mindenki nagyon hol vásárol és milyen oldalakon adja meg személyes adatait.

Egyre többen keresnek fel internetes oldalakat annak reményében, hogy olcsóbban találnak karácsonyi ajándékokat. Az áruházi eladások várhatóan nem nőnek a tavalyihoz képest, az online vásárlás azonban valószínűleg népszerűbb lesz az ünnepek alatt, mint tavaly, elsősorban a gazdasági válság hatásainak köszönhetően.

fokozott figyelmet!
Átlagosan minden ötödik online vásárló esett áldozatául netes bűnözőknek, Karácsony környékén lankad a figyelem, nagyobb a sietség, így az Ünnepek táján ez a szám tovább nőhet. Az internetes bűnözés nem csak a számítógépünket teheti tönkre, hanem pénzt csalhatnak ki tőlünk, vagy akár a személyazonosságunkkal is visszaélhetnek, nincs kegyelem.

TEHÁT:

- Ne nyissuk meg a gyanús e-maileket és csatolmányokat, még ha érdekesnek tűnk is a témája!

- Ne válaszoljunk a személyes információt, jelszavakat, bankkártya-kódokat kérő e-mailre!

- Használjunk jó hírű gyártótól származó és jó hírű csatornán át beszerzett, naprakész védelmi megoldást!

- Ha egy alkalmazás internetes hozzáférésének engedélyezéséről vagy elutasításáról kell dönteni, mindig az elutasítást válassza, kivéve, ha tökéletesen biztos abban, hogy az elérendő hely valódi és biztonságos!

- Ha vezeték nélküli hálózatot használ, védje azt jelszóval, és ne engedje meg, hogy ismeretlen számítógépek hozzáférjenek otthoni wifi-jéhez!

- Betűk és számok keverékéből álló, rendszeresen változtatott, erős jelszavakat használjunk!

- Ne adjuk meg bankkártyánk adatait nem védett webhelyen! Ellenőrizzük, hogy a böngészőben a címsor https://-sel kezdődik, és a képernyő jobb alsó sarkában látható-e a lakat!

- Használjunk webhelyminősítő szolgáltatást, ami az adott webhely felkeresése előtt tájékoztat arról, hogy az veszélyes lehet-e!

- A banki és hitelkártya-kimutatásokat rendszeresen ellenőrizzük, hogy nincs-e rajtuk gyanús tranzakció!



Értékelés beiktatása folyamatban...
Még nincs értékelve. Legyél te az első aki értékeli!
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#tiffsm2024#worldmusic23#zachergaborsm
2024. szeptember 19. csütörtök,
Ma Vilhelmina, holnap Friderika ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Czollner Gyula, Jeremy Irons, Jeremy Jordan, Karafiáth Orsolya, Kossuth Lajos, Majtényi Erik.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások