2008.05.08 17:06

A 2008–as EB a az MTV-n

  Flattr this
 

A két házigazda ország, Ausztria és Svájc nyolc városában négy riporter kíséri figyelemmel a mérkőzéseket június 7. és 29. között, rajtuk kívül a Magyar Televízió budapesti stúdiójában két műsorvezető pár és a meghívott szakértők elemzik majd a találkozókat.
A csoportmérkőzések első és második fordulójában napi két mérkőzést rendeznek (18.00 órás és 20.45-ös kezdéssel), a harmadik fordulóban viszont – a bundázást elkerülendő – egyszerre játsszák a továbbjutást eldöntő találkozókat. Így az egyik mérkőzést (a továbbjutás szempontjából fontosabb találkozót) az m1-n, a másikat vele párhuzamosan – tehát szintén élőben – az m2-n láthatják a nézők.

Ahogy a Magyar Televízió az utóbbi két szezonban a klubfutball top-sorozatát, a Bajnokok Ligáját is egész estés adások keretében, háttérelemzésekkel és érdekességekkel tálalja, úgy az Európa-bajnokságok mérkőzései sem csak 90 perces eseményt jelentenek.

élő bejelentkezés
A stúdióban már a kezdő sípszó előtt fél órával elkezdődik a felvezetés, a szünetben és a mérkőzések után pedig a rögtönzött összefoglalót a meghívott vendégek értékelése követi. A résztvevő csapatokról, a legnagyobb sztárokról, a helyszínen tapasztalt hangulatról, érdekességekről igyekszünk beszámolni a nézőknek. Ugyancsak a Bajnokok Ligájában kipróbált és bevált módszer szerint a helyszínen tartózkodó kommentátorok minden lehetséges alkalommal élőben jelentkeznek a mérkőzések előtt a pálya széléről, hogy megosszák a nézőkkel a legfrissebb híreket a kezdés előtt.

a foci EB ma már nem csak sport
Az MTV minden korábbinál nagyobb feladatok megoldását vállalta az idei labdarúgó Európa Bajnokság közvetítése kapcsán. Azon túl ugyanis, hogy 8 városból, 31 meccset, legalább 62 óra tiszta játékidőben mutat meg a nézőknek, lesz számos különlegesség. A Híradó például úgy követi a kontinens legrangosabb sporteseményét, hogy a meccsek napjain az adott svájci vagy osztrák városból külön helyszíni tudósításokkal jelentkezik, bemutatva a település, az ország közéletét, kultúráját is. A döntő napján pedig a helyszínről, Bécsből sugározza a Híradó főkiadását Magyarország első televíziója, a május elsején immár 51 éves MTV.
„A foci Eb ma már nem csak sport, hanem turisztikai és kulturális esemény. Tudósítóink a stadionokon kívül zajló hírekről, a helyszínen tapasztalt hangulatról, érdekességekről fognak beszámolni a nézőknek” – mondja Kert Attila az MTV hírigazgatója.


Az Európai Bajnokság párosításait és a meccsek helyszíneit és kezdési időpontjait tartalmazó PDF táblázatot letöltheti innen.

volt/lesz:

#tiffsm2024#worldmusic23#zachergaborsm
2024. szeptember 8. vasárnap,
Ma Mária, Adrienn, holnap Ádám ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Blaha Lujza, Lékó Péter, Markó Béla, Pink.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások